FELELŐS ÁLLATTARTÁS

Kutyák és macskák örökbefogadása. A Felelős Állattartás Nemzeti Civil Program

EGYÉNI ÁLLATVÉDŐK ÖNKÉNTES ETIKAI SZABÁLYZATA


Alulírott ........................................................., mint egyéni állatvédő (állatvédő szervezet vezetője) személyesen vállalom az alábbi etikai elvek megtartását:

 1. Mint állatvédő vállalom, hogy minden általam mentett egyed jólétéről, megfelelő tartásáról, szükséges állategészségügyi ellátásáról saját lehetőségeim keretein belül gondoskodom. Csak annyi egyed mentését, tartását vállalom, ahány egyedről a fentiek szerint gondoskodni tudok.
 1. Mint állatvédő törekszem arra (és hivatalos lépések teszek annak érdekében), hogy a területileg illetékes önkormányzattal rendezett jogi  kapcsolatokat építhessek ki. Ha szükséges kérvényezem, hogy hivatalossá váljon az általam mentett állatok ideiglenes túltartása". Vállalom, hogy a feltételek megléte esetén a 8-as pont szerinti szervezeti forma szerint működök illetve erre törekszem és addig is ha szüksége engedélyért folyamodok a helyi állattartási rendelet előírásai alóli felmentésért.

 2. Vállalom, hogy minden nálam lévő befogadott egyedet (kivéve a saját tulajdonú korlátozott számút) megfelelő örökbefogadási igény esetén köteles vagyok örökbe adni, és ezt nyilvánosan hirdetni az interneten és más fórumokon.

 3. Gondoskodom arról, hogy tevékenységem nyilvánosan megjelenjen az interneten (gondoskodom internetes elérhetőség, e-mail cím, nyilvánosságra hozott telefonszám meglétéről). 

 4. Vállalom, hogy saját lehetőségem szerint minden mentett egyed teljes állategészségügyi ellátására törekszem. Ha nincs lehetőségem oltásokra ezt jelzem, és az állatvédő szervezetek segítségét kérem, vakcina, állatorvosi ellátás, oltási könyv, regisztráció stb. támogatás keretében történő biztosítása érdekében.

 5. Egyéni állatvédőként általában nem kérek készpénz támogatást - kivéve a konkrét állatorvosi ellátást. Támogatásként  élelmet, felszerelést, szabad forgalmú gyógyszert, textiliát, almot stb. fogadok el természetben. 

 6. Főszabályként készpénz átvétele csak kórház, rendelő, állatorvos átutalásos számlájának teljesítésére történhet, vagy előzetesen egyeztetett beavatkozás utólagos, bemutatott számla ellenében történő kiegyenlítésére. Vállalom, hogy a pénzbeni támogatásokat a 8. pont szerinti non profit szervezeteken keresztül kezelem. (Kistételű, önkéntes, eseti egyéni támogatások kivételével)

 7. Vállalom, hogy együttműködök az állatvédőkkel és az állatvédő szervezetekkel. Törekszem a közös, intézményes együttműködésben történő megoldásokra

 8. Vállalom, hogy állatvédő tevékenységem, a feltételek megteremtésekor,  alapítvány, szervezet, egyesület, szövetség (elszámoltatható szervezeti forma) keretében folytatódjon.

 9. Vállalom, hogy a kapott (természetbeni és esetleges pénzbeli) támogatásokról beszámolok az interneten nyilvánosan negyedévenként. 

 10. Vállalom, hogy más állatvédőt, állatvédő szervezetet nyilvánosan
  indokolatlanul nem gyanúsítok meg, amíg bíróság jogerősen el nem ítélte.

 11. Ezen etikai szabályzatot önkéntesen vállalom és ennek interneten történő nyilvánosságra hozzájárulok. Tudomásul veszem ezen szabályzat megszegésének kizárólag erkölcsi konzekvenciái vannak. Ezen etikai szabályzat elfogadása és a támogatások nyilvános megjelenítése a nyilvános internet oldalakon történik.

 

Név:  

Aláírás:

Telefonszám:

e-mail cím:

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 4
Heti: 4
Havi: 52
Össz.: 25 250

Látogatottság növelés
Oldal: Egyéni állatvédők önkéntes etikai szabályzat
FELELŐS ÁLLATTARTÁS - © 2008 - 2019 - felelosallattarto.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével a weboldalkészítés gyors! Itt kezdődik a saját weboldalkészítés!

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »